Invitation

DUN’s årlige konference bliver afholdt d. 5.-6. maj på Hotel Svendborg med det overordnede tema:

Masseuniversitetets udfordringer: Dilemmaer og visioner i den danske universitetspædagogik

Universitetsuddannelserne er i disse år udfordret af en række modsatrettede krav og udfordringer. Flere studerende med flere forskellige forudsætninger kombineret med øget fokus på hurtigere gennemførelse er blot nogle af de centrale udfordringer for universiteterne i dag. Andre er den øgede politiske styring samt fokus på arbejdsmarkedsrelevans, som udfordrer det traditionelle humboldtske universitet, der har uafhængig forskning, dannelse og enhed mellem uddannelse og forskning som omdrejningspunkt. Dertil kommer øget konkurrence mellem universiteterne, internationalisering, kvalitetssikring og kvalitetsudvikling, IKT, innovation, mål- og kompetenceorientering, som alle er vilkår, der skal mødes og håndteres i det universitetspædagogiske arbejde.

Det er disse udfordringer, dilemmaer og visioner for universitetspædagogikken, vi håber, mange vil mødes omkring på årets DUN konference. På konferencen vil diskussionerne blive rammesat dels gennem oplæg fra keynote speakers, dels gennem workshops og præsentationer afholdt af konferencens deltagere.

Konferencen er primært henvendt til undervisere, universitetspædagoger, forskere og uddannelsesledere på de danske universiteter.

Workshops og præsentationer

Vi opfordrer alle undervisere, universitetspædagoger, uddannelsesledere samt forskere og ph.d. studerende til at dele deres viden og erfaringer gennem workshops eller præsentationer. Disse bidrag skal pege ind i et af følgende perspektiver for universitetspædagogikken:

  • Universitetsunderviserens perspektiv
  • Universitetspædagogens perspektiv
  • Forskerens perspektiv

For en uddybelse af de tre perspektiver klik her.

Læs mere om de forskellige workshops og præsentationer her.

Keynote speaker

Vi har som keynote speaker i år valgt en international anerkendt uddannelsesforsker og læringsteoretiker med et stort antal bogudgivelser bag sig, nemlig Knud Illeris. Knud Illeris´ næste bog ”Læring i konkurrencestaten - kapløb eller bæredygtighed” udkommer på Samfundslitteratur i marts og er en antologi, som indeholder bidrag af bl.a. Katrin Hjort, Steen Hildebrandt, Thomas Ziehe, og Etienne Wenger.

På DUNK 2014 vil Knud Illeris tale over temaet:

Masseuniversitet, læring og identitet: Udfordringer og visioner for universitetspædagogikken

I den forbindelse vil han også inddrage et politisk perspektiv med hensyn til hvilke universitetspædagogiske udfordringer den øgede politiske bevågenhed medfører for universiteterne.

 

Pris og tilmelding

Fristen for tilmelding er udløbet.

Pris:

Deltagelse begge dage inkl. overnatning i enkeltværelse: 1600,-

Deltagelse begge dage inkl. overnatning i delt dobbeltværelse: 1400,-

Deltagelse mandag ekskl. overnatning: 1100,-

Deltagelse tirsdag:700,-

 

Vi glæder os til at møde jer på DUN konferencen i maj.

 

På forberedelsesgruppens vegne

Søren Dupont Lektor og leder af UniPæd, LICS og AIT Institut for Psykologi og Uddannelsesforskning, Roskilde Universitet

Arrangør af konferencen: UniPæd, LICS og AIT ved RUC

Mail: Kim Fomsgaard. dunk2014@ruc.dk, Sekretær for forberedelsesgruppen (Telefon: 4674 2808).