Webinar: SIGs invitation til 'Uddannelsesevaluering'

Arrangemetet afholdes af SIG'en 'Uddannelsesudvikling af videregående uddannelser' 

Tid:
 29. april. 2025, 12.00-14.00

Sted: Online i Zoom 

Deltagergebyr: Gratis

Tilmeldingsfrist: 25. april 2025

Tilmeld dig

Beskrivelse:

Med henblik på at få en bæredygtig uddannelse som kvalitetssikres løbende, så skal deres udformes et uddannelsesevalueringsdesign. En uddannelsesevaluering kaster lys over to spørgsmål; 1) producerer den planlagte uddannelse og læringsmuligheder, som er udviklet og organiseret, faktisk de ønskede resultater? 2) Hvordan kan uddannelsen forbedres bedst muligt? (Glatthorn et al., 2005)

Der eksisterer institutionsakkrediteringer, 3-6 års uddannelsesevalueringer og årlige statusmøder, hvor uddannelsens aktuelle status og udfordringer drøftes, og som danner grundlag for bevarelse og udvikling af uddannelsens kvalitet. Det kan dog være interessant at diskutere, om vi egentligt får de svar vi ønsker og kan handle på, både som uddannelsesledere, undervisere og uddannelseskonsulenter. Bør evalueringsdesignet være løbende og have et mere systematisk fokus på f.eks. overensstemmelsen mellem den erklærede uddannelse og den lærte uddannelse (Harden, 2001), eller progression af de studerendes læring? Spørgsmålene der trækker sig på er; hvilken evalueringsdesign findes der og hvad kan de hver især, hvilke evalueringsspørgsmål kan understøtte, at I får viden om uddannelsens progression og sammenhæng?

Derfor er vi nysgerrige efter at høre, om I derude sidder inde med en relevant case, et projekt, et evalueringsspørgeskema, forskning eller andre erfaringer inden for uddannelsesevaluering, som I er villige til at dele med andre medlemmer under denne online workshop. Afhængigt af antallet af bidragsydere vil workshoppen have et format, hvor hver deltager får mulighed for at præsentere og diskutere deres bidrag. Dette giver os mulighed for at udforske forskellige tilgange og metoder inden for uddannelsesevaluering og skabe en berigende dialog om emnet. Vi opfordrer alle interesserede til at kontakte os inden den 1. december 2024 med oplysninger om det bidrag I ønsker at dele. Herefter vil vi arrangere et møde for at sammensætte workshoppen og planlægge de detaljerne herefter.

Vi ser frem til at høre fra jer og til at skabe en givende og lærerig online workshop om uddannelsesevaluering i foråret 2025. Sammen kan vi bidrage til at forbedre kvaliteten af videregående uddannelser og fremme udviklingen inden for dette vigtige område.