Eksamen har stor indflydelse på uddannelsernes legitimitet og er et centralt omdrejningspunkt for kvalitet i uddannelserne. Det er en af de vigtigste faktorer i forhold til hvordan de studerende oplever deres studie og deres læringsudbytte. Der er de seneste år kommet et øget fokus på de læringsmæssige effekter af forskellige eksamensformater. Ikke mindst på baggrund af de store ressourcer der afsættes til eksamen, bedømmelse og vejledning. Derfor er der stadigvæk et stort udviklingsbehov.
Gruppens formål er at etablere et nationalt og gerne internationalt forum for universitetspædagogiske konsulenter, forskere, ledere og lignende centralt placerede ressourcepersoner, der er engageret i udviklingsarbejde omkring eksamen og eksamensformer, eksaminationskompetence, bedømmelse, alignment og læring.
Det er gruppens intention at være med til at opbygge og formidle en systematiseret viden og dele erfaringer omkring blandt andet:
Målgrupper som i særlig grad kan have brug for at trække på netværkets viden er DUN, RUP (Rektorkollegiets Udvalg om Uddannelsespolitik) samt uddannelsesledelserne på de enkelte uddannelsesinstitutioner.
Gruppen vil 2020/2021 beskæftige sig med:
Det skal indgå i gruppens arbejde, hvordan denne viden spredes (div. ”værktøjskasser” af Universiteterne mm.)
Arbejdets form omfatter både fysiske møder, men også skype-meets og ev. webinars.
Koordinatorens funktion er at være kontaktperson, mødeindkalder og referent. Koordinatoren samarbejder med DUNs sekretariat, som varetager praktiske opgaver vedrørende gruppens initiativer og aktiviteter.
![]() |
Peter Wick Pædagogisk konsulent
|