En SIG er for jer, der deler et universitetspædagogisk interessefelt med tætte kolleger eller kolleger fra andre universiteter, og som ønsker et forum for jeres samarbejde og interessefællesskab.
SIGs opstår som interessefællesskaber. I disse interessefællesskaber er omdrejningspunktet temaer under emnet universitetspædagogik. Det er både praksis- og erfaringsgrupper samt forskningsnetværk, hvor forskning kan være en del af samarbejdet. Samarbejdet i en SIG kan variere afhængigt af gruppens størrelse, emne og formål – det er op til jer, hvordan jeres samarbejde i gruppen skal være.
Som en SIG kan I skabe en fælles forankring eller et vindue ud til verden, hvor I kan formidle jeres viden. Alle SIGs vil få en fane (se venstre side) på DUNs hjemmeside, hvorfra viden kan formidles. Hjemmesiden giver øvrige DUN-medlemmer adgang til at følge jeres aktiviteter. Som en SIG kan I få hjælp til administrativ og organisatorisk støtte fra DUNs sekretariat samt økonomisk støtte til at afholde møder i jeres SIG.
Du og dine kollegaer kan ansøge om at blive en SIG under DUN på to forskellige måder alt afhængig af jeres behov. I kan enten blive en etableret SIG eller en opkommende SIG.
Hvis I allerede arbejder med et særligt universitetspædagogisk felt, kan I blive en etableret SIG.
En etableret SIG kan ansøge DUN om støtte på op til 5.000 kr. årligt til at dække mødeforplejning eller transport i forbindelse med afholdelse af SIG-møder.
Dertil kommer muligheden for at ansøge DUN om op til yderligere 10.000 kr. årligt, der kan benyttes til aflønning af ekstern oplægsholder ved større, åbne SIG-arrangementer eller som tilskud til et mindre projekt i SIG-regi.
I får desuden mulighed for at ansøge DUN om hjælp til markedsføring og formidling af jeres viden. Det kan være i forbindelse med afholdelse af fx en temadag, en workshop eller en konference.
Som etableret SIG forpligter I jer til at afholde mindst en temadag, workshop eller konference årligt og/eller oplæg på årets DUN Konference.
Hvis I har en interesse og gerne vil arbejde videre inden for et særligt universitetspædagogisk felt, men ikke (endnu) har et behov for at afholde fx konference, temadage eller workshops, kan I blive etableret som en opkommende SIG.
At blive etableret som en opkommende SIG betyder, at I kun kan ansøge om økonomisk støtte fra DUN på op til 5.000 kr. pr. år. Denne økonomiske støtte kan udelukkende søges til transport eller mødeforplejning i forbindelse med afholdelse af SIG-møder. En opkommende SIG etableres for et år ad gangen. Etableres I som en opkommende SIG, kan I anmode DUN om at ændre status til en etableret SIG, inden året er gået, hvis ønsket opstår.
Uafhængigt af om I søger som en etableret SIG eller en opkommende SIG, skal ansøgningen indeholde:
I kan vælge at benytte denne wordtemplate til ansøgningen.
Ansøgningen sendes til Christina Juul Jensen på cjj@samf.ku.dk. DUNs bestyrelse vil løbende tage stilling til ansøgninger.
En SIG kan kun søge om økonomisk støtte til forplejning og transport mm., hvis arrangementet har været annonceret i DUN-regi.
Send en mail til dun@dun-net.dk med følgende info:
En SIG kan tage mange former afhængigt af fx formål eller emne. Uafhængigt af størrelsen på jeres SIG kan I overveje, hvor jeres møder kan afholdes bedst, om alle fra gruppen skal deltage, hvad programmet for mødet er, hvad hvert medlem ønsker at bidrage med og lære fra samarbejdet, og om der skal dannes temagrupper i gruppen. Spørg endelig DUN til råds, hvis I har spørgsmål til gruppens arbejdsformer.
![]() |
Christina Juul Jensen
|
![]() |
Søren S. E. Bengtsen
|